Májjal és körtével töltött csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 2 körte
  • 30 dkg csirkemáj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 50 dkg bacon
  • 1 tk szerecsendió
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A csirkemellet kicsontozom, kétfelé vágom, lapján felvágom, kiterítem, enyhén klopfolom, sózom és borsozom.

A sajtot csíkokra, a körtét nyolc részre vágom, magházát eltávolítom.

Leterítek az asztalra egy 30 centis alufóliát, közepére rakok 4-5 szelet bacont, erre helyezem a kiterített húst.

Középen, hosszában lerakom a sajtot, ennek két oldalára két-két cikk körtét teszek.
A körték közötti mélyedést kitöltöm májjal, megszóróm őrölt szerecsendióval, és megsózom.

Ezután felhajtom, a hús és a bacon szeletekkel rögzítem, felhajtom az alufóliát, középen végig összefogom, és a végeit elcsavarom.

A többi húst is megtöltöm, tepsibe helyezem, és 60 perc alatt közepes fokozaton megsütöm.

Ha kész, kicsomagolom, és fél óra pihentetés után éles késsel felszeletelem.

Párolt rizzsel tálalom.