Májgombóc vagy galuska recept

Hozzávalók:
- 500 g máj (csirke, sertés ki milyet szeret jobban, ha pedig több lesz, mint szeretnénk, lefagyaszthatjuk nyugodtan legközelebbre)
- 1 közepes fej hagyma
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés olaj és zsemlemorzsa
- só
- fekete bors
- petrezselyem
Elkészítése:
A májat megtisztítom.
A kockára vágott hagymát az olajon megpirítom. A kissé kihűlt hagymát a májjal, tojással, sóval, borssal és az összevágott petrezselyemmel együtt turmixgépbe tesszük. Miután összeturmixoltuk hozzákeverjük a zsemlemorzsát, hogy kicsit sűrűbb állagot kapjunk.
Pihentetjük egy 1/2 órát mialatt meglátjuk mennyit dagadt a zsemlemorzsa, ha szükséges még tehetünk bele.
Nincs más hátra, mint megfőzni, amit lehet levesbe vagy vízbe kb 20 perc alatt.
Ha galuskák készítünk kanállal szaggassuk, ha gombócot, akkor vizes kézzel formázzunk belőle igény szerinti méretű gombócokat.
Ez utóbbi időigényesebb de a család kedvéért igazán megéri.
Nagyon finom különböző húslevesekbe és zöldeskékesekbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »