Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májgombóc vagy galuska recept

Májgombóc vagy galuska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g máj (csirke, sertés ki milyet szeret jobban, ha pedig több lesz, mint szeretnénk, lefagyaszthatjuk nyugodtan legközelebbre)
    • 1 közepes fej hagyma
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés olaj és zsemlemorzsa
    • fekete bors
    • petrezselyem

    Elkészítése:

    A májat megtisztítom.

    A kockára vágott hagymát az olajon megpirítom. A kissé kihűlt hagymát a májjal, tojással, sóval, borssal és az összevágott petrezselyemmel együtt turmixgépbe tesszük. Miután összeturmixoltuk hozzákeverjük a zsemlemorzsát, hogy kicsit sűrűbb állagot kapjunk.

    Pihentetjük egy 1/2 órát mialatt meglátjuk mennyit dagadt a zsemlemorzsa, ha szükséges még tehetünk bele.

    Nincs más hátra, mint megfőzni, amit lehet levesbe vagy vízbe kb 20 perc alatt.

    Ha galuskák készítünk kanállal szaggassuk, ha gombócot, akkor vizes kézzel formázzunk belőle igény szerinti méretű gombócokat.

    Ez utóbbi időigényesebb de a család kedvéért igazán megéri.

    Nagyon finom különböző húslevesekbe és zöldeskékesekbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá