Májgombóc vagy galuska recept
Hozzávalók:
- 500 g máj (csirke, sertés ki milyet szeret jobban, ha pedig több lesz, mint szeretnénk, lefagyaszthatjuk nyugodtan legközelebbre)
- 1 közepes fej hagyma
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés olaj és zsemlemorzsa
- só
- fekete bors
- petrezselyem
Elkészítése:
A májat megtisztítom.
A kockára vágott hagymát az olajon megpirítom. A kissé kihűlt hagymát a májjal, tojással, sóval, borssal és az összevágott petrezselyemmel együtt turmixgépbe tesszük. Miután összeturmixoltuk hozzákeverjük a zsemlemorzsát, hogy kicsit sűrűbb állagot kapjunk.
Pihentetjük egy 1/2 órát mialatt meglátjuk mennyit dagadt a zsemlemorzsa, ha szükséges még tehetünk bele.
Nincs más hátra, mint megfőzni, amit lehet levesbe vagy vízbe kb 20 perc alatt.
Ha galuskák készítünk kanállal szaggassuk, ha gombócot, akkor vizes kézzel formázzunk belőle igény szerinti méretű gombócokat.
Ez utóbbi időigényesebb de a család kedvéért igazán megéri.
Nagyon finom különböző húslevesekbe és zöldeskékesekbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

