Májgombóc vagy galuska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Májgombóc vagy galuska

Hozzávalók:

  • 500 g máj (csirke, sertés ki milyet szeret jobban, ha pedig több lesz, mint szeretnénk, lefagyaszthatjuk nyugodtan legközelebbre)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 egész tojás
  • kevés olaj és zsemlemorzsa
  • fekete bors
  • petrezselyem

Elkészítése:

A májat megtisztítom.

A kockára vágott hagymát az olajon megpirítom. A kissé kihűlt hagymát a májjal, tojással, sóval, borssal és az összevágott petrezselyemmel együtt turmixgépbe tesszük. Miután összeturmixoltuk hozzákeverjük a zsemlemorzsát, hogy kicsit sűrűbb állagot kapjunk.

Pihentetjük egy 1/2 órát mialatt meglátjuk mennyit dagadt a zsemlemorzsa, ha szükséges még tehetünk bele.

Nincs más hátra, mint megfőzni, amit lehet levesbe vagy vízbe kb 20 perc alatt.

Ha galuskák készítünk kanállal szaggassuk, ha gombócot, akkor vizes kézzel formázzunk belőle igény szerinti méretű gombócokat.

Ez utóbbi időigényesebb de a család kedvéért igazán megéri.

Nagyon finom különböző húslevesekbe és zöldeskékesekbe.