Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májas-gombás csirkemell recept

Májas-gombás csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell
    • 1 vöröshagyma

    Töltelék:

    • őrölt bors
    • majoránna
    • 1 vöröshagyma
    • 2 zsemle
    • 2 dl tej
    • 10 dkg gomba
    • kaliforniai paprika
    • petrezselyem
    • 2 sertés májkrém
    • fél dl olaj

    Tetejére

    • 3 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A filézett csirkemellet annyi vízben, hogy ellepje, sóval és a vöröshagymával megfőzzük.  Amikor puha a csirkemell, kivesszük, kihűtjük, és egyforma szeleteket vágunk belőle.

    A töltelék készítése:

    A zsemléket a tejbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és összekeverjük a májkrémmel, apróra vágott petrezselyemmel. A gombát és az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, kihűtjük, és ezeket is a zsemlékhez adjuk. Az egészet jól összedolgozzuk sóval, borssal, majorannával egy kevés apróra vágott kaliforniai paprikával.

    Ezzel a töltelékkel a hússzeleteket betöltjük, mégpedig úgy, hogy egymás mellé tesszük a szeleteket. Egy szelet hús, egy töltelék, megint hús, megint töltelék, mindaddig, amíg a hús és töltelék tart. Amikor kész, hústűvel összefogjuk, hogy ne essen szét.

    A tejfölt tojással összekeverjük, az összerakott hússzeletekre tesszük, a tetejére reszelt sajtot teszünk. 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

    Ha kihűlt, szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá