Májas-gombás csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 vöröshagyma
- só
Töltelék:
- őrölt bors
- majoránna
- 1 vöröshagyma
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- 10 dkg gomba
- kaliforniai paprika
- petrezselyem
- 2 sertés májkrém
- fél dl olaj
Tetejére
- 3 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A filézett csirkemellet annyi vízben, hogy ellepje, sóval és a vöröshagymával megfőzzük. Amikor puha a csirkemell, kivesszük, kihűtjük, és egyforma szeleteket vágunk belőle.
A töltelék készítése:
A zsemléket a tejbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és összekeverjük a májkrémmel, apróra vágott petrezselyemmel. A gombát és az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, kihűtjük, és ezeket is a zsemlékhez adjuk. Az egészet jól összedolgozzuk sóval, borssal, majorannával egy kevés apróra vágott kaliforniai paprikával.
Ezzel a töltelékkel a hússzeleteket betöltjük, mégpedig úgy, hogy egymás mellé tesszük a szeleteket. Egy szelet hús, egy töltelék, megint hús, megint töltelék, mindaddig, amíg a hús és töltelék tart. Amikor kész, hústűvel összefogjuk, hogy ne essen szét.
A tejfölt tojással összekeverjük, az összerakott hússzeletekre tesszük, a tetejére reszelt sajtot teszünk. 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Ha kihűlt, szeletelhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »