Májas-gombás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Májas-gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 vöröshagyma

Töltelék:

  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 vöröshagyma
  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
  • 10 dkg gomba
  • kaliforniai paprika
  • petrezselyem
  • 2 sertés májkrém
  • fél dl olaj

Tetejére

  • 3 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A filézett csirkemellet annyi vízben, hogy ellepje, sóval és a vöröshagymával megfőzzük.  Amikor puha a csirkemell, kivesszük, kihűtjük, és egyforma szeleteket vágunk belőle.

A töltelék készítése:

A zsemléket a tejbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és összekeverjük a májkrémmel, apróra vágott petrezselyemmel. A gombát és az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, kihűtjük, és ezeket is a zsemlékhez adjuk. Az egészet jól összedolgozzuk sóval, borssal, majorannával egy kevés apróra vágott kaliforniai paprikával.

Ezzel a töltelékkel a hússzeleteket betöltjük, mégpedig úgy, hogy egymás mellé tesszük a szeleteket. Egy szelet hús, egy töltelék, megint hús, megint töltelék, mindaddig, amíg a hús és töltelék tart. Amikor kész, hústűvel összefogjuk, hogy ne essen szét.

A tejfölt tojással összekeverjük, az összerakott hússzeletekre tesszük, a tetejére reszelt sajtot teszünk. 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Ha kihűlt, szeletelhetjük.