Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros palacsintabundában sült csirkemell recept

Magyaros palacsintabundában sült csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 kisebb szelet csirkemell filé
    • só a fűszerezéshez

    A bundához:

    • 6 púpos ek liszt (kb. 12 dkg)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kk só
    • 1 púpos tk magyaros fűszerkeverék
    • kb. 1,2 dl tej
    • 6-7 dkg liszt a forgatáshoz
    • olaj bőven a sütéshez

    Elkészítése:

    A csirkemelleket megtisztítjuk, kiklopfoljuk, majd megsózzuk.

    A bundához összekeverjük a sót, a lisztet és a fűszerkeveréket, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Kevergetés mellett apránként adagoljuk hozzá a tejet, pont annyit, hogy sűrű és csomómentes masszát kapjunk.

    A húsokat először lisztben forgatjuk meg, majd a tojásos masszában. Várunk egy kicsit, hogy lecsöpögjön a felesleg, máskülönben nagyon vastag lesz a bunda.

    Forró olajban, kis lángot szép pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

    Tipp:

    Érdemes a kisült husikat egy fedeles jénaiba vagy alufóliával lezárt edénybe tenni, így mire az utolsó darab is kisül, a többi meleg marad, és kicsit átgőzölődik, a bunda is puha, omlós lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá