Magyaros palacsintabundában sült csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 kisebb szelet csirkemell filé
- só a fűszerezéshez
A bundához:
- 6 púpos ek liszt (kb. 12 dkg)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 1 púpos tk magyaros fűszerkeverék
- kb. 1,2 dl tej
- 6-7 dkg liszt a forgatáshoz
- olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemelleket megtisztítjuk, kiklopfoljuk, majd megsózzuk.
A bundához összekeverjük a sót, a lisztet és a fűszerkeveréket, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Kevergetés mellett apránként adagoljuk hozzá a tejet, pont annyit, hogy sűrű és csomómentes masszát kapjunk.
A húsokat először lisztben forgatjuk meg, majd a tojásos masszában. Várunk egy kicsit, hogy lecsöpögjön a felesleg, máskülönben nagyon vastag lesz a bunda.
Forró olajban, kis lángot szép pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp:
Érdemes a kisült husikat egy fedeles jénaiba vagy alufóliával lezárt edénybe tenni, így mire az utolsó darab is kisül, a többi meleg marad, és kicsit átgőzölődik, a bunda is puha, omlós lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »