Magyaros palacsintabundában sült csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 kisebb szelet csirkemell filé
- só a fűszerezéshez
A bundához:
- 6 púpos ek liszt (kb. 12 dkg)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 1 púpos tk magyaros fűszerkeverék
- kb. 1,2 dl tej
- 6-7 dkg liszt a forgatáshoz
- olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemelleket megtisztítjuk, kiklopfoljuk, majd megsózzuk.
A bundához összekeverjük a sót, a lisztet és a fűszerkeveréket, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Kevergetés mellett apránként adagoljuk hozzá a tejet, pont annyit, hogy sűrű és csomómentes masszát kapjunk.
A húsokat először lisztben forgatjuk meg, majd a tojásos masszában. Várunk egy kicsit, hogy lecsöpögjön a felesleg, máskülönben nagyon vastag lesz a bunda.
Forró olajban, kis lángot szép pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp:
Érdemes a kisült husikat egy fedeles jénaiba vagy alufóliával lezárt edénybe tenni, így mire az utolsó darab is kisül, a többi meleg marad, és kicsit átgőzölődik, a bunda is puha, omlós lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »