Magyaros palacsintabundában sült csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 kisebb szelet csirkemell filé
  • só a fűszerezéshez

A bundához:

  • 6 púpos ek liszt (kb. 12 dkg)
  • 2 tojás
  • 1 csapott kk só
  • 1 púpos tk magyaros fűszerkeverék
  • kb. 1,2 dl tej
  • 6-7 dkg liszt a forgatáshoz
  • olaj bőven a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemelleket megtisztítjuk, kiklopfoljuk, majd megsózzuk.

A bundához összekeverjük a sót, a lisztet és a fűszerkeveréket, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Kevergetés mellett apránként adagoljuk hozzá a tejet, pont annyit, hogy sűrű és csomómentes masszát kapjunk.

A húsokat először lisztben forgatjuk meg, majd a tojásos masszában. Várunk egy kicsit, hogy lecsöpögjön a felesleg, máskülönben nagyon vastag lesz a bunda.

Forró olajban, kis lángot szép pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Tipp:

Érdemes a kisült husikat egy fedeles jénaiba vagy alufóliával lezárt edénybe tenni, így mire az utolsó darab is kisül, a többi meleg marad, és kicsit átgőzölődik, a bunda is puha, omlós lesz.