Magyaros csirkemell tejszínes-juhtúrós mártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 egész kicsontozott csirkemell
- 1 kis szál kolbász (én alpesit használtam)
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 szelet bacon
- só
- bors
- vaj vagy más zsiradék a sütéshez
- reszelt sajt
Mártás készítése:
- 1 kis kocka juhtúró
- 250 ml tejszín
- 0,5 hagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- gulyáskrém
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd 4-5 zsebet vágunk bele. Sóval, borssal befűszerezzük.
A kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk. Ezeket helyezzük a zsebekbe. Mindegyikbe kerüljön mindenből, úgy az igazi.
Egy kisebb tepsit kivajazunk (én a folyékony sütővajat használtam), belehelyezzük a húsokat és a maradék bacon szalonnával körbetekerjük.
Fólia alatt, előmelegített sütőben süssük kb. 35-40 percet, majd a fóliát vegyük le róla, reszelt sajttal szórjuk meg a húsokat, és további 20 percig süsük.
Köretként most elősütött krokettet kínáltam.
Mártás készítése:
A mártáshoz fél fej hagymát apróra vágunk és serpenyőben kevés vajon megpároljuk. Beletesszük a juhtúrót, és addig keverjük, amíg sima nem lesz. Hozzáöntjük a tejszínt, majd fűszerezzük ízlés szerint. Még forrón öntjük a húsok mellé.