Libamájragus házi rétes recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg libamáj
- 1 db nagyobb alma
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 1 csokor snidling
- 2 cl almapálinka
- só
- fehér bors
- 3 dl tej
- 5 gerezd fokhagyma
- házi készítésű rétestészta, vagy (1 csomag rétestészta)
- zsemlemorzsa
Házi készítésű rétestészta:
- 15 dkg átszitált liszt fele rétes, fele sima
- 2 dkg zsír
- 1/2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl meleg víz
- 1/2 kávéskanál 10%-os ecet
- 1/2 kávéskanál só
- olvasztott zsír a kenéshez
Elkészítése:
A rétestészta elkészítése:
A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, majd a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást is. Meleg vízben feloldjuk a sót, majd belekeverjük az ecetet és hozzáadjuk a tésztához. Összegyúrjuk, majd jól kidolgozzuk és fél órát langyos helyen pihentetjük. Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdjük húzni, szép vékonyra, majd a széleiről a vastagabb részeket lecsipkedjük.
Megkenjük olvasztott zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük a ragut egyenletesen elosztva. Elkezdjük feltekerni, majd minden tekerésnél megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Feltekerjük, majd megkenjük a tetejét tojássárgájával.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük és 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, friss, apróra vágott snidlinggel, szeletelve tálaljuk.
A töltelék elkészítése:
A libamájat előzőnap fokhagymás tejbe áztatjuk, majd betesszük a hűtőbe.
Mielőtt elkészítjük, kivesszük a tejből és szárazra töröljük, megtisztítjuk a hártyáktól és a nagyobb erektől. (érdemesebb harmadosztályú libamájat használni, mert annak kevesebb a zsírtartalma)
A lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. Az almákat szintén megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
A májat nagyobb kockákra vágjuk, majd száraz teflon serpenyőben addig pirítjuk, amíg a zsírja ki nem sül. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, sózzuk borozzuk, majd amikor mindkettő megpirult, szűrőbe tesszük, hogy a zsír lecsöpögjön róla.
Amíg a zsír lecsöpög, ugyanebben a serpenyőben megdinszteljük az almaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az almapálinkát. Átforgatjuk, majd hagyjuk, hogy a pálinka elpárologjon, majd összekeverjük a májjal.
A libamájragus házi rétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »