Libaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg libaaprólék (nyak, szív, zúza, láb, szárnytő)
- 1 liba far-hát
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 10 szem bors
- kis darab kelkáposzta
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk szárított lestyán
- só
Elkészítése:
A felesleges hájtól, zsiradéktól megtisztított húst feldaraboljuk. A far-hátat 2-3 darabba vágjuk, a zúzát centis kockákra, a nyakat 2-3 centis darabokra.
A megmosott húst 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük, sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, hozzáadjuk a vöröshagymát egyben, a fokhagymát, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a kelkáposzta darabot, a zellerzöldet és a felezett paprikát, paradicsomot. 2 órán át gyöngyöző forrással főzzük.
Ha kész, leszűrjük, a lébe szórjuk a lestyánt és a felaprított petrezselyemzöldet.
A levest cérnametélttel tálaljuk, a zöldségeket és a főtt húst külön kínáljuk.
Tipp:
Ezt, és a kacsahúslevest eleve jobban zöldségelem, mert a fele húst és zöldséget félreteszem ludas kásának.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »