Libaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg libaaprólék (nyak, szív, zúza, láb, szárnytő)
- 1 liba far-hát
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 10 szem bors
- kis darab kelkáposzta
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk szárított lestyán
- só
Elkészítése:
A felesleges hájtól, zsiradéktól megtisztított húst feldaraboljuk. A far-hátat 2-3 darabba vágjuk, a zúzát centis kockákra, a nyakat 2-3 centis darabokra.
A megmosott húst 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük, sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, hozzáadjuk a vöröshagymát egyben, a fokhagymát, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a kelkáposzta darabot, a zellerzöldet és a felezett paprikát, paradicsomot. 2 órán át gyöngyöző forrással főzzük.
Ha kész, leszűrjük, a lébe szórjuk a lestyánt és a felaprított petrezselyemzöldet.
A levest cérnametélttel tálaljuk, a zöldségeket és a főtt húst külön kínáljuk.
Tipp:
Ezt, és a kacsahúslevest eleve jobban zöldségelem, mert a fele húst és zöldséget félreteszem ludas kásának.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


