Libaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg libaaprólék (nyak, szív, zúza, láb, szárnytő)
- 1 liba far-hát
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 10 szem bors
- kis darab kelkáposzta
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk szárított lestyán
- só
Elkészítése:
A felesleges hájtól, zsiradéktól megtisztított húst feldaraboljuk. A far-hátat 2-3 darabba vágjuk, a zúzát centis kockákra, a nyakat 2-3 centis darabokra.
A megmosott húst 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük, sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, hozzáadjuk a vöröshagymát egyben, a fokhagymát, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a kelkáposzta darabot, a zellerzöldet és a felezett paprikát, paradicsomot. 2 órán át gyöngyöző forrással főzzük.
Ha kész, leszűrjük, a lébe szórjuk a lestyánt és a felaprított petrezselyemzöldet.
A levest cérnametélttel tálaljuk, a zöldségeket és a főtt húst külön kínáljuk.
Tipp:
Ezt, és a kacsahúslevest eleve jobban zöldségelem, mert a fele húst és zöldséget félreteszem ludas kásának.