Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libaleves recept

Libaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg libaaprólék (nyak, szív, zúza, láb, szárnytő)
    • 1 liba far-hát
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1 zeller
    • 10 szem bors
    • kis darab kelkáposzta
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 tk szárított lestyán

    Elkészítése:

    A felesleges hájtól, zsiradéktól megtisztított húst feldaraboljuk. A far-hátat 2-3 darabba vágjuk, a zúzát centis kockákra, a nyakat 2-3 centis darabokra.

    A megmosott húst 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük, sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, hozzáadjuk a vöröshagymát egyben, a fokhagymát, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a kelkáposzta darabot, a zellerzöldet és a felezett paprikát, paradicsomot. 2 órán át gyöngyöző forrással főzzük.

    Ha kész, leszűrjük, a lébe szórjuk a lestyánt és a felaprított petrezselyemzöldet.

    A levest cérnametélttel tálaljuk, a zöldségeket és a főtt húst külön kínáljuk.

    Tipp:

    Ezt, és a kacsahúslevest eleve jobban zöldségelem, mert a fele húst és zöldséget félreteszem ludas kásának.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá