Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Váradi libafertály recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fiatal liba
    • 1 kg hordós káposzta
    • 2 dl káposztalé
    • 2 dl tejföl
    • pirospaprika

    Elkészítés:
    A fiatal libát darabokra vágjuk és besózzuk. Egy mély tűzálló tál aljára ujjnyi vastagon káposztát terítünk, pirospaprikával meghintjük, a feldarabolt liba felét ráfektetjük, majd ismét káposzta és paprika következik. Ezt libadarabokkal beborítjuk, majd az egészet káposztával befedjük, pirospaprikával meghintjük, és a savanyú káposzta levével leöntjük. (Ha túl savanyú lenne a káposztalé, helyette öntsünk rá vizet.) Lefedve addig pároljuk, amíg a libahús meg nem puhult, akkor a húsdarabokat kivesszük. A káposztába keverjük a tejfölt, és a húsdarabokat a tetejére fektetve, a sütőben az egészet ropogósra pirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá