Erdélyi ludaskása recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 szép libaaprólék
- 1 csomó leveszöldség
- 1 kiskanál olaj
- 25 dkg rizs
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 3 nagy fej vöröshagyma hagyma
- A sütéséhez:
- olaj
- só
- őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
- babérlevél
Elkészítés:
Az olajban a reszelt hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, beletesszük a karikákra vágott zöldséget, a megtisztított aprólékot, sóval, borssal meg körömnyi babérlevéllel ízesítjük. Két liter vízzel felengedjük, és puhára főzzük. Annyi átszűrt levesben, hogy bőven ellepje a rizst megfőzzük, majd az apróra vágott zöldséggel összekeverjük, és egy forró tálra alapzatot készítünk belőle. A kifőtt aprólékot a tetejére fektetjük, és az egészet bő, forró olajban ropogósra sütött hagymakarikákkal beborítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.