Erdélyi ludaskása recept
Hozzávalók:
- 1 szép libaaprólék
- 1 csomó leveszöldség
- 1 kiskanál olaj
- 25 dkg rizs
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 3 nagy fej vöröshagyma hagyma
- A sütéséhez:
- olaj
- só
- őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
- babérlevél
Elkészítés:
Az olajban a reszelt hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, beletesszük a karikákra vágott zöldséget, a megtisztított aprólékot, sóval, borssal meg körömnyi babérlevéllel ízesítjük. Két liter vízzel felengedjük, és puhára főzzük. Annyi átszűrt levesben, hogy bőven ellepje a rizst megfőzzük, majd az apróra vágott zöldséggel összekeverjük, és egy forró tálra alapzatot készítünk belőle. A kifőtt aprólékot a tetejére fektetjük, és az egészet bő, forró olajban ropogósra sütött hagymakarikákkal beborítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

