Erdélyi ludaskása recept
Hozzávalók:
- 1 szép libaaprólék
- 1 csomó leveszöldség
- 1 kiskanál olaj
- 25 dkg rizs
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 3 nagy fej vöröshagyma hagyma
- A sütéséhez:
- olaj
- só
- őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
- babérlevél
Elkészítés:
Az olajban a reszelt hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, beletesszük a karikákra vágott zöldséget, a megtisztított aprólékot, sóval, borssal meg körömnyi babérlevéllel ízesítjük. Két liter vízzel felengedjük, és puhára főzzük. Annyi átszűrt levesben, hogy bőven ellepje a rizst megfőzzük, majd az apróra vágott zöldséggel összekeverjük, és egy forró tálra alapzatot készítünk belőle. A kifőtt aprólékot a tetejére fektetjük, és az egészet bő, forró olajban ropogósra sütött hagymakarikákkal beborítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

