Leveles tésztában sült pulykaragu recept

Hozzávalók:
- 1 csomag mélyhűtött leveles tészta (500g)
- 1/2 kg kockázott pulykacomb
- 1/2 kg gomba
- 2 szelet szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csapott evőkanál őrölt paprika
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- kevés olaj
- só, bors ízlés szerint
- a tészta lekenéséhez
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, vagy tejföl
Elkészítése:
A hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk. Hozzáöntjük a kockára vágott húst, és a szalonnát, tovább pároljuk, ha kifehéredett, beleöntjük a szeletekre vágott gombát, fokhagymát és addig pároljuk tovább, amíg ki nem ereszti a levét. Befűszerezzük a paprikával, ízlés szerint sóval, plusz vizet nem adunk hozzá, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a hús.Ha megpuhult,a lisztet és a tejfölt összekeverjük, és behabarjuk vele a ragut. Még kb 10 percig főzzük, és kész a töltelék.
A tésztát kisodorjuk, és egy kivajazott jénai tálat kibélelünk vele. Beleöntjük a ragut, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a tésztát ráhajtogatjuk. Lekenjük tejföllel vagy tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »