Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles tésztában sült pulykaragu recept

Leveles tésztában sült pulykaragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta (500g)
    • 1/2 kg kockázott pulykacomb
    • 1/2 kg gomba
    • 2 szelet szalonna
    • 1 nagy fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 csapott evőkanál őrölt paprika
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt
    • kevés olaj
    • só, bors ízlés szerint
    • a tészta lekenéséhez  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, vagy tejföl

    Elkészítése:

    A hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk. Hozzáöntjük a kockára vágott húst, és a szalonnát, tovább pároljuk, ha kifehéredett, beleöntjük a szeletekre vágott gombát, fokhagymát és addig pároljuk tovább, amíg ki nem ereszti a levét. Befűszerezzük a paprikával, ízlés szerint sóval, plusz vizet nem adunk hozzá, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a hús.Ha megpuhult,a lisztet és a tejfölt összekeverjük, és behabarjuk vele a ragut. Még kb 10 percig főzzük, és kész a töltelék.

    A tésztát kisodorjuk, és egy kivajazott jénai tálat kibélelünk vele. Beleöntjük a ragut, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a tésztát ráhajtogatjuk. Lekenjük tejföllel vagy tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá