Leveles tésztában sült pulykaragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta (500g)
  • 1/2 kg kockázott pulykacomb
  • 1/2 kg gomba
  • 2 szelet szalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott evőkanál őrölt paprika
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • kevés olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • a tészta lekenéséhez tojás, vagy tejföl

Elkészítése:

A hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk. Hozzáöntjük a kockára vágott húst, és a szalonnát, tovább pároljuk, ha kifehéredett, beleöntjük a szeletekre vágott gombát, fokhagymát és addig pároljuk tovább, amíg ki nem ereszti a levét. Befűszerezzük a paprikával, ízlés szerint sóval, plusz vizet nem adunk hozzá, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a hús.Ha megpuhult,a lisztet és a tejfölt összekeverjük, és behabarjuk vele a ragut. Még kb 10 percig főzzük, és kész a töltelék.

A tésztát kisodorjuk, és egy kivajazott jénai tálat kibélelünk vele. Beleöntjük a ragut, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a tésztát ráhajtogatjuk. Lekenjük tejföllel vagy tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük.