Lecsós csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 2 kg krumpli
- 5 paprika,
- 5 paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 1 ek só
- kevés őrölt bors
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal.
A burgonyát meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomokat is felkarikázzuk.
A krumplira ráfektetjük a húsokat, rátesszük a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomkarikákat, amiket előzőleg összekevertünk, enyhén megsóztunk és megborsoztunk.
Víz nem kell alá, mert sütés közben elég sok nedvet enged. Lefóliázva kerül a sütőbe, amit 20 perc után leveszünk róla, így a nedvesség el tud párologni alóla.
El lehet készíteni konzerv lecsóval is, de igazán a friss paprikával, paradicsommal a legjobb. Na meg a házi, kapirgálós csirkével, amiknek az íze semmiképpen nem hasonlítható össze a gyári társával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »