Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal.
A burgonyát meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomokat is felkarikázzuk.
A krumplira ráfektetjük a húsokat, rátesszük a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomkarikákat, amiket előzőleg összekevertünk, enyhén megsóztunk és megborsoztunk.
Víz nem kell alá, mert sütés közben elég sok nedvet enged. Lefóliázva kerül a sütőbe, amit 20 perc után leveszünk róla, így a nedvesség el tud párologni alóla.
El lehet készíteni konzerv lecsóval is, de igazán a friss paprikával, paradicsommal a legjobb. Na meg a házi, kapirgálós csirkével, amiknek az íze semmiképpen nem hasonlítható össze a gyári társával.