Lecsós csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lecsós csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 2 kg krumpli
  • 5 paprika,
  • 5 paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 ek só
  • kevés őrölt bors
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A csirkét feldaraboljuk, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal.

A burgonyát meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomokat is felkarikázzuk.
A krumplira ráfektetjük a húsokat, rátesszük a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomkarikákat, amiket előzőleg összekevertünk, enyhén megsóztunk és megborsoztunk.

Víz nem kell alá, mert sütés közben elég sok nedvet enged. Lefóliázva kerül a sütőbe, amit 20 perc után leveszünk róla, így a nedvesség el tud párologni alóla.

El lehet készíteni konzerv lecsóval is, de igazán a friss paprikával, paradicsommal a legjobb. Na meg a házi, kapirgálós csirkével, amiknek az íze semmiképpen nem hasonlítható össze a gyári társával.