Kukoricalisztes párizsi csirkemell parmezános krumplipürével recept
Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemell filé
- 1 kk só
- 20 dkg kukoricaliszt
- 4 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6-7 dl olaj a sütéshez:
Krumplipüréhez:
- 1 kg krumpli (tisztítás után mért súly)
- 0,5 kk só
- 3 ek tejföl
- 2,5 ek vaj
- csipet őrölt szerecsendió
- 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket vékonyra szeleteljük, majd kiklopfoljuk. Meghintjük sóval és kicsit félretesszük.
Egy lábasban olajat hevítünk.
Két tálat készítünk elő. Az egyikbe szórjuk a kukoricalisztet, a másikba ütjük a tojásokat, amiket egy villával kicsit felverünk.
A húst először megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, ismét a lisztben, majd megint a tojásban.
Picit lecsepegtetjük, majd a felforrósított olajban, közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukat világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A krumplipüréhez a krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, tejfölt és krumpli törővel jól áttörjük. Ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval. Végül beleforgatjuk a reszelt parmezánt (itt érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még sót).
A húst a meleg krumplipürével és vegyes vágott savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Az egyik nagy családi kedvencet készítettem ebédre, a párizsi csirkemellet, de nem finomlisztből, hanem kukoricalisztből. A köreten is kicsit változtattam, a hagyományos krumplipürét egy kevés parmezánnal ízesítettem. Vegyes vágott savanyúság volt a kísérője, ami nem saját készítésű, hanem Párom Anyukájától kaptuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

