Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricalisztes párizsi csirkemell parmezános krumplipürével recept

Kukoricalisztes párizsi csirkemell parmezános krumplipürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes csirkemell filé
    • 1 kk só
    • 20 dkg kukoricaliszt
    • 4 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 dl olaj a sütéshez:

    Krumplipüréhez:

    • 1 kg krumpli (tisztítás után mért súly)
    • 0,5 kk só
    • 3 ek tejföl
    • 2,5 ek vaj
    • csipet őrölt szerecsendió
    • 5 dkg reszelt parmezán

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemelleket vékonyra szeleteljük, majd kiklopfoljuk. Meghintjük sóval és kicsit félretesszük.

    Egy lábasban olajat hevítünk.

    Két tálat készítünk elő. Az egyikbe szórjuk a kukoricalisztet, a másikba ütjük a tojásokat, amiket egy villával kicsit felverünk.

    A húst először megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, ismét a lisztben, majd megint a tojásban.
    Picit lecsepegtetjük, majd a felforrósított olajban, közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukat világos barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    A krumplipüréhez a krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, tejfölt és krumpli törővel jól áttörjük. Ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval. Végül beleforgatjuk a reszelt parmezánt (itt érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még sót).

    A húst a meleg krumplipürével és vegyes vágott savanyúsággal kínáljuk.

    Tipp:

    Az egyik nagy családi kedvencet készítettem ebédre, a párizsi csirkemellet, de nem finomlisztből, hanem kukoricalisztből. A köreten is kicsit változtattam, a hagyományos krumplipürét egy kevés parmezánnal ízesítettem. Vegyes vágott savanyúság volt a kísérője, ami nem saját készítésű, hanem Párom Anyukájától kaptuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá