Hozzávalók:
Krumplipüréhez:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket vékonyra szeleteljük, majd kiklopfoljuk. Meghintjük sóval és kicsit félretesszük.
Egy lábasban olajat hevítünk.
Két tálat készítünk elő. Az egyikbe szórjuk a kukoricalisztet, a másikba ütjük a tojásokat, amiket egy villával kicsit felverünk.
A húst először megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, ismét a lisztben, majd megint a tojásban.
Picit lecsepegtetjük, majd a felforrósított olajban, közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukat világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A krumplipüréhez a krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, tejfölt és krumpli törővel jól áttörjük. Ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval. Végül beleforgatjuk a reszelt parmezánt (itt érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még sót).
A húst a meleg krumplipürével és vegyes vágott savanyúsággal kínáljuk.
Az egyik nagy családi kedvencet készítettem ebédre, a párizsi csirkemellet, de nem finomlisztből, hanem kukoricalisztből. A köreten is kicsit változtattam, a hagyományos krumplipürét egy kevés parmezánnal ízesítettem. Vegyes vágott savanyúság volt a kísérője, ami nem saját készítésű, hanem Párom Anyukájától kaptuk.