Körtés pulykaragu petrezselymes árpagyönggyel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamell
- 3 körte
- 3 ág kakukkfű
- 1 kk méz
- 1 mk fahéj
- 1 ek olívaolaj
- fél csokor petrezselyem
- 20 dkg árpagyöngy (gersli)
- só, bors
- 1 kk vaj
Elkészítése:
A gerslit feltesszük dupla mennyiségű vízbe főni. Mikor felforrt, mérsékeljük a lángot, fedőt teszünk rá és kb 20 perc alatt puhára főzzük, mint a rizst.
A petrezselymet apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, összeforgatjuk a puha árpagyönggyel.
A pulykát csíkokra, a körtét kis kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, rádobjuk a húst. Kevergetjük, míg kifehéredik, majd ekkor hozzáadjuk a körtét, kakukkfűleveleket, fahéjat és mézet.
Még kb 10 percig sütjük, időnként megkeverve.
Tálaláskor egy adag árpagyöngyöt szedünk tányérra és a körtés raguval körítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »