Körtés pulykaragu petrezselymes árpagyönggyel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamell
- 3 körte
- 3 ág kakukkfű
- 1 kk méz
- 1 mk fahéj
- 1 ek olívaolaj
- fél csokor petrezselyem
- 20 dkg árpagyöngy (gersli)
- só, bors
- 1 kk vaj
Elkészítése:
A gerslit feltesszük dupla mennyiségű vízbe főni. Mikor felforrt, mérsékeljük a lángot, fedőt teszünk rá és kb 20 perc alatt puhára főzzük, mint a rizst.
A petrezselymet apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, összeforgatjuk a puha árpagyönggyel.
A pulykát csíkokra, a körtét kis kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, rádobjuk a húst. Kevergetjük, míg kifehéredik, majd ekkor hozzáadjuk a körtét, kakukkfűleveleket, fahéjat és mézet.
Még kb 10 percig sütjük, időnként megkeverve.
Tálaláskor egy adag árpagyöngyöt szedünk tányérra és a körtés raguval körítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


