Konfitált kacsacomb recept

Hozzávalók:
- 4 db szép nagy kacsacomb
- annyi kacsazsír, hogy a combokat ellepje min 50 dkg
Ízlés szerint fűszerek (mindent rászórtam amit itthon találtam):
- rozmaring
- kakukkfű
- tengeri só
- bors
- metélőhagyma
Elkészítése:
A kacsacombokat megmossuk, majd egy papírtörlővel megszárítjuk. A fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, egy pici olajjal bekenjük.
Tálba tesszük, folpackkal lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A bepácolt combokat lemossuk, és egy jénaiba rakjuk. (a legjobb olyan sütőedényt használni aminek van teteje is, ha nincs akkor egy alufólivál lefedjük)
A kacsazsírt felolvasztjuk és a combokra öntjük. 120-130 fokra előmelegített sütőben sütjük. 1,5 óra múlva megfordítjuk a combokat, és még 1,5-2 óra várakozás után már el is készült a szaftos, omlós husi.
Ez a 3 óra változó, akkor jó, ha a csont kifordul a húsból vagy a hústű könnyen beleszalad a húsba. Tálalás előtt egy teflon serpenyőben nagy lángon megpirítjuk a bőrös oldalát. Rösztivel és lilakáposztával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »