Konfitált kacsacomb recept

Hozzávalók:
- 4 db szép nagy kacsacomb
- annyi kacsazsír, hogy a combokat ellepje min 50 dkg
Ízlés szerint fűszerek (mindent rászórtam amit itthon találtam):
- rozmaring
- kakukkfű
- tengeri só
- bors
- metélőhagyma
Elkészítése:
A kacsacombokat megmossuk, majd egy papírtörlővel megszárítjuk. A fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, egy pici olajjal bekenjük.
Tálba tesszük, folpackkal lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A bepácolt combokat lemossuk, és egy jénaiba rakjuk. (a legjobb olyan sütőedényt használni aminek van teteje is, ha nincs akkor egy alufólivál lefedjük)
A kacsazsírt felolvasztjuk és a combokra öntjük. 120-130 fokra előmelegített sütőben sütjük. 1,5 óra múlva megfordítjuk a combokat, és még 1,5-2 óra várakozás után már el is készült a szaftos, omlós husi.
Ez a 3 óra változó, akkor jó, ha a csont kifordul a húsból vagy a hústű könnyen beleszalad a húsba. Tálalás előtt egy teflon serpenyőben nagy lángon megpirítjuk a bőrös oldalát. Rösztivel és lilakáposztával tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »