Hozzávalók:
Ízlés szerint fűszerek (mindent rászórtam amit itthon találtam):
Elkészítése:
A kacsacombokat megmossuk, majd egy papírtörlővel megszárítjuk. A fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, egy pici olajjal bekenjük.
Tálba tesszük, folpackkal lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A bepácolt combokat lemossuk, és egy jénaiba rakjuk. (a legjobb olyan sütőedényt használni aminek van teteje is, ha nincs akkor egy alufólivál lefedjük)
A kacsazsírt felolvasztjuk és a combokra öntjük. 120-130 fokra előmelegített sütőben sütjük. 1,5 óra múlva megfordítjuk a combokat, és még 1,5-2 óra várakozás után már el is készült a szaftos, omlós husi.
Ez a 3 óra változó, akkor jó, ha a csont kifordul a húsból vagy a hústű könnyen beleszalad a húsba. Tálalás előtt egy teflon serpenyőben nagy lángon megpirítjuk a bőrös oldalát. Rösztivel és lilakáposztával tálaltam.