Konfitált kacsacomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 db szép nagy kacsacomb
  • annyi kacsazsír, hogy a combokat ellepje min 50 dkg

Ízlés szerint fűszerek (mindent rászórtam amit itthon találtam):

  • rozmaring
  • kakukkfű
  • tengeri só
  • bors
  • metélőhagyma

Elkészítése:

A kacsacombokat megmossuk, majd egy papírtörlővel megszárítjuk. A fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, egy pici olajjal bekenjük.

Tálba tesszük, folpackkal lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A bepácolt combokat lemossuk, és egy jénaiba rakjuk. (a legjobb olyan sütőedényt használni aminek van teteje is, ha nincs akkor egy alufólivál lefedjük)

A kacsazsírt felolvasztjuk és a combokra öntjük. 120-130 fokra előmelegített sütőben sütjük. 1,5 óra múlva megfordítjuk a combokat, és még 1,5-2 óra várakozás után már el is készült a szaftos, omlós husi.

Ez a 3 óra változó, akkor jó, ha a csont kifordul a húsból vagy a hústű könnyen beleszalad a húsba. Tálalás előtt egy teflon serpenyőben nagy lángon megpirítjuk a bőrös oldalát. Rösztivel és lilakáposztával tálaltam.