Konfitált csirkemáj recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg zsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- fokhagyma (granulátum).
A püréhez:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2-3 dl tej
Elkészítése:
A májat megmossuk, megtisztítjuk, zsírral kikent jénaiba tesszük, a fűszerekkel megszórjuk, rákanalazzuk a maradék zsírt, megszórjuk a kockára vágott szalonnával, lefedjük, és lassú tűzön sütőben megpároljuk.
Mivel sok zsírban párolódik, egészen más állaga van, mint a sima sült csirkemájnak, sokkal krémesebb, nagyon finom.
Amíg párolódik, elkészítjük a hagyományos krumplipürét. Amikor kész a máj, kb 10 percig lefedve pihentetjük, azután tálalunk.
A májat kivesszük a zsírból, mellétesszük a pürét. Ha marad a májból, zsírjával együtt tegyük el, és következőleg abban melegítsük fel, így nem szárad ki. A zsírja isteni pecsenyezsír.
Tipp:
Én most nem kockáztam össze a szalonnát, hanem kakastaréjt csináltam belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »