Kolozsvári gombás máj recept
Hozzávalók:
- 50 dkg baromfi máj
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 5 dkg vaj
- 1 nagy tejföl
- 2 ek liszt
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A felmelegített olajba beletesszük a kis kockára vágott szalonnát. Ha kezd pirulni, rádobjuk a szeletekre vágott hagymát és a gombát. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A vajon megpirítjuk a májat, majd belerakjuk a raguba és összemelegítjük. A lisztet a tejföllel összekeverjük és behabarjuk. Tálalhatjuk nokedlivel, tésztával vagy rizzsel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

