Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbásszal töltött csirkemell nyárs recept

Kolbásszal töltött csirkemell nyárs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb csomag bacon, vagy vékonyra szeletelt sonka
    • 1 nagyobb csirkemellfilé
    • szárnyas fűszer
    • bors
    • 2-3 hagyma
    • 1 szál lángolt kolbász
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, félre tesszük.

    A sonkát vagy a baconszeleteket egymás mellé kirakjuk, hogy egy picit fedjék egymást. A csirkemell szeleteket rárakjuk a baconre, hogy ezek is picit fedjék egymást,és szárnyas fűszerrel megszórjuk.

    Levágunk egy akkora darab kolbászt, amekkora lesz a hústekercsünk, ráhelyezzük, majd szorosan feltekerjük.

    Ha maradt ki kisebb csirkemell szelet azt is, a negyedekbe vágott hagymát és a hústekercset is belerakjuk a kevés olajjal meglocsolt sütőedénybe. Lefedjük, és forró sütőbe toljuk. Kb. 30 perc alatt puhára sütjük.

    Ha megpuhult, levesszük a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, míg szépen megpirul.

    Kivesszük a hústekercset, hűlni hagyjuk, majd éles késsel ujjnyi szeletekre vágjuk, és nyársra fűzzük. (Ha szükségét érezzük, így is süthetünk rajta tovább.)

    A mellette sült hagymával és krumplipürével tálaljuk,de hidegtálakon is megállja a helyét.

    A kolbásszal töltött csirkemell nyárs kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 228 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá