Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, félre tesszük.
A sonkát vagy a baconszeleteket egymás mellé kirakjuk, hogy egy picit fedjék egymást. A csirkemell szeleteket rárakjuk a baconre, hogy ezek is picit fedjék egymást,és szárnyas fűszerrel megszórjuk.
Levágunk egy akkora darab kolbászt, amekkora lesz a hústekercsünk, ráhelyezzük, majd szorosan feltekerjük.
Ha maradt ki kisebb csirkemell szelet azt is, a negyedekbe vágott hagymát és a hústekercset is belerakjuk a kevés olajjal meglocsolt sütőedénybe. Lefedjük, és forró sütőbe toljuk. Kb. 30 perc alatt puhára sütjük.
Ha megpuhult, levesszük a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, míg szépen megpirul.
Kivesszük a hústekercset, hűlni hagyjuk, majd éles késsel ujjnyi szeletekre vágjuk, és nyársra fűzzük. (Ha szükségét érezzük, így is süthetünk rajta tovább.)
A mellette sült hagymával és krumplipürével tálaljuk,de hidegtálakon is megállja a helyét.