Kolbásszal töltött csirkemell nyárs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csomag bacon, vagy vékonyra szeletelt sonka
  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • szárnyas fűszer
  • bors
  • 2-3 hagyma
  • 1 szál lángolt kolbász
  • kevés olaj

Elkészítése:

A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, félre tesszük.

A sonkát vagy a baconszeleteket egymás mellé kirakjuk, hogy egy picit fedjék egymást. A csirkemell szeleteket rárakjuk a baconre, hogy ezek is picit fedjék egymást,és szárnyas fűszerrel megszórjuk.

Levágunk egy akkora darab kolbászt, amekkora lesz a hústekercsünk, ráhelyezzük, majd szorosan feltekerjük.

Ha maradt ki kisebb csirkemell szelet azt is, a negyedekbe vágott hagymát és a hústekercset is belerakjuk a kevés olajjal meglocsolt sütőedénybe. Lefedjük, és forró sütőbe toljuk. Kb. 30 perc alatt puhára sütjük.

Ha megpuhult, levesszük a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, míg szépen megpirul.

Kivesszük a hústekercset, hűlni hagyjuk, majd éles késsel ujjnyi szeletekre vágjuk, és nyársra fűzzük. (Ha szükségét érezzük, így is süthetünk rajta tovább.)

A mellette sült hagymával és krumplipürével tálaljuk,de hidegtálakon is megállja a helyét.