Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai csirke recept

Kínai csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 ek étolaj
    • 35 dkg csirkemell filé
    • 2 szál sárgarépa
    • 10 dkg újhagyma
    • 1 csomag Kínai csirkealap Maggi (49 gramm)

    A körethez:

    • 2 ek étolaj
    • 2,5 dl rizs
    • 5 dl víz
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A köret készítés:

    A vizet feltesszük forrni. Az étolajat egy lábasban felhevítjük, majd rászórjuk a megmosott rizst és a fűszereket.

    Amikor jól felhevült a rizs is, akkor ráöntjük a forrásban lévő vizet. Fedővel lezárjuk.

    A lángon hagyjuk addig, amíg jól magába szívja a vizet.

    Közben 200 fokra bemelegítjük a sütőt.

    A hőfokot lezárjuk és a forró sütőbe tesszük a lábas rizst. Itt készre fő.

    A csirke elkészítése:

    Először a csirkemellet vékonyabb csíkokra felszeleteltem. A sárgarépát vékony csíkokra (reszelő segítségével) szeltem.

    Az újhagymát karikákra szeltem. Az étolajon a csirkemellet, fehéredésig kevergetve sütöttem.

    Hozzáadtam először a sárgarépát, majd 1- 2 perc után a hagymát is.

    Együtt puhára sütöttem, közben kevergettem.

    Ezután félre húztam a tűzről, hozzá öntöttem a vizet és a port elkevertem benne.

    Még 5 percet főzzük és kész is a finom ebédünk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá