Kínai csirke recept

Hozzávalók:
- 1 ek étolaj
- 35 dkg csirkemell filé
- 2 szál sárgarépa
- 10 dkg újhagyma
- 1 csomag Kínai csirkealap Maggi (49 gramm)
A körethez:
- 2 ek étolaj
- 2,5 dl rizs
- 5 dl víz
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A köret készítés:
A vizet feltesszük forrni. Az étolajat egy lábasban felhevítjük, majd rászórjuk a megmosott rizst és a fűszereket.
Amikor jól felhevült a rizs is, akkor ráöntjük a forrásban lévő vizet. Fedővel lezárjuk.
A lángon hagyjuk addig, amíg jól magába szívja a vizet.
Közben 200 fokra bemelegítjük a sütőt.
A hőfokot lezárjuk és a forró sütőbe tesszük a lábas rizst. Itt készre fő.
A csirke elkészítése:
Először a csirkemellet vékonyabb csíkokra felszeleteltem. A sárgarépát vékony csíkokra (reszelő segítségével) szeltem.
Az újhagymát karikákra szeltem. Az étolajon a csirkemellet, fehéredésig kevergetve sütöttem.
Hozzáadtam először a sárgarépát, majd 1- 2 perc után a hagymát is.
Együtt puhára sütöttem, közben kevergettem.
Ezután félre húztam a tűzről, hozzá öntöttem a vizet és a port elkevertem benne.
Még 5 percet főzzük és kész is a finom ebédünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »