Kínai csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kínai csirke

Hozzávalók:

  • 1 ek étolaj
  • 35 dkg csirkemell filé
  • 2 szál sárgarépa
  • 10 dkg újhagyma
  • 1 csomag Kínai csirkealap Maggi (49 gramm)

A körethez:

  • 2 ek étolaj
  • 2,5 dl rizs
  • 5 dl víz
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A köret készítés:

A vizet feltesszük forrni. Az étolajat egy lábasban felhevítjük, majd rászórjuk a megmosott rizst és a fűszereket.

Amikor jól felhevült a rizs is, akkor ráöntjük a forrásban lévő vizet. Fedővel lezárjuk.

A lángon hagyjuk addig, amíg jól magába szívja a vizet.

Közben 200 fokra bemelegítjük a sütőt.

A hőfokot lezárjuk és a forró sütőbe tesszük a lábas rizst. Itt készre fő.

A csirke elkészítése:

Először a csirkemellet vékonyabb csíkokra felszeleteltem. A sárgarépát vékony csíkokra (reszelő segítségével) szeltem.

Az újhagymát karikákra szeltem. Az étolajon a csirkemellet, fehéredésig kevergetve sütöttem.

Hozzáadtam először a sárgarépát, majd 1- 2 perc után a hagymát is.

Együtt puhára sütöttem, közben kevergettem.

Ezután félre húztam a tűzről, hozzá öntöttem a vizet és a port elkevertem benne.

Még 5 percet főzzük és kész is a finom ebédünk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!