Kijevi csirkegolyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb filé
- 1 mk só
- Frissen őrölt bors
- 15 dkg reszelt, zsíros sajt
- 1 nagy ek vaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- Fél csokor petrezselyem (vagy medvehagyma, vagy más zöldfűszer)
- 1 kis FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (vagy egy fél)
- 1 csipet só
A bundázáshoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt (nekem szénhidrátcsökkentett)
- 4 ek szezámmag
A sütéshez:
- bő olaj
Elkészítése:
A reszelt sajtot összenyomkodjuk-keverjük a vajjal, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojássárgával, a zúzott fokhagymával és a sóval. Nedves kézzel mogyorónyi golyócskákat formázunk belőle, további felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A csirkecombot ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk. Ebből diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formázunk.
Megnedvesítjük a kezünket, egy csirkelabdát ellapítunk benne, beleteszünk egy sajtgolyót, majd a húst köré nyomkodjuk.
A lisztet összekeverjük a szezámmaggal, a tojásokat felverjük egy csipet sóval. Először a lisztben, aztán a tojásban, majd ismét a lisztben forgatjuk meg a golyókat, végül a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.