Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kijevi csirkegolyó recept

Kijevi csirkegolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkecomb filé
    • 1 mk só
    • Frissen őrölt bors
    • 15 dkg reszelt, zsíros sajt
    • 1 nagy ek vaj
    • 1 nagy gerezd fokhagyma
    • Fél csokor petrezselyem (vagy medvehagyma, vagy más zöldfűszer)
    • 1 kis  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (vagy egy fél)
    • 1 csipet só

    A bundázáshoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt (nekem szénhidrátcsökkentett)
    • 4 ek szezámmag

    A sütéshez:

    • bő olaj

    Elkészítése:

    A reszelt sajtot összenyomkodjuk-keverjük a vajjal, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojássárgával, a zúzott fokhagymával és a sóval. Nedves kézzel mogyorónyi golyócskákat formázunk belőle, további felhasználásig a hűtőbe tesszük.

    A csirkecombot ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk. Ebből diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formázunk.

    Megnedvesítjük a kezünket, egy csirkelabdát ellapítunk benne, beleteszünk egy sajtgolyót, majd a húst köré nyomkodjuk.

    A lisztet összekeverjük a szezámmaggal, a tojásokat felverjük egy csipet sóval. Először a lisztben, aztán a tojásban, majd ismét a lisztben forgatjuk meg a golyókat, végül a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá