Kijevi csirkegolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb filé
  • 1 mk só
  • Frissen őrölt bors
  • 15 dkg reszelt, zsíros sajt
  • 1 nagy ek vaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • Fél csokor petrezselyem (vagy medvehagyma, vagy más zöldfűszer)
  • 1 kis tojás sárgája (vagy egy fél)
  • 1 csipet só

A bundázáshoz:

  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt (nekem szénhidrátcsökkentett)
  • 4 ek szezámmag

A sütéshez:

  • bő olaj

Elkészítése:

A reszelt sajtot összenyomkodjuk-keverjük a vajjal, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojássárgával, a zúzott fokhagymával és a sóval. Nedves kézzel mogyorónyi golyócskákat formázunk belőle, további felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A csirkecombot ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk. Ebből diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formázunk.

Megnedvesítjük a kezünket, egy csirkelabdát ellapítunk benne, beleteszünk egy sajtgolyót, majd a húst köré nyomkodjuk.

A lisztet összekeverjük a szezámmaggal, a tojásokat felverjük egy csipet sóval. Először a lisztben, aztán a tojásban, majd ismét a lisztben forgatjuk meg a golyókat, végül a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.