Kemencés kacsa krumpliágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db kacsamell
- 9 db kacsacomb
- 3 kg burgonya
- 2 tk majoránna
- 2 tk oregánó
- 2 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A krumplit megpucolom, a nagyobbakat felezem és lerakom egy kiolajozott tepsi aljára. Meghintem sóval és darálok rá kevés színes borsot.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
Sóval bedörzsölöm, majd mindkét felét megszórom majorannával és oregánóval.
A húsokat a krumplira rakom, aláöntöm a bort, egy másik tepsivel, vagy alufóliával lefedve, 300 fokos kemencébe tolom.
1,5 óra elteltével leveszem a fedelét, vagy eltávolítom a fóliát és ha szükséges még rápirítok a tetejére.
A vele sült krumplival és párolt káposztával tálalom.
Tipp:
Ezt a mennyiséget egy családi ünnepségen 13 felnőtt és 4 gyerek pusztította el. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »