Kemencés kacsa krumpliágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db kacsamell
- 9 db kacsacomb
- 3 kg burgonya
- 2 tk majoránna
- 2 tk oregánó
- 2 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A krumplit megpucolom, a nagyobbakat felezem és lerakom egy kiolajozott tepsi aljára. Meghintem sóval és darálok rá kevés színes borsot.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
Sóval bedörzsölöm, majd mindkét felét megszórom majorannával és oregánóval.
A húsokat a krumplira rakom, aláöntöm a bort, egy másik tepsivel, vagy alufóliával lefedve, 300 fokos kemencébe tolom.
1,5 óra elteltével leveszem a fedelét, vagy eltávolítom a fóliát és ha szükséges még rápirítok a tetejére.
A vele sült krumplival és párolt káposztával tálalom.
Tipp:
Ezt a mennyiséget egy családi ünnepségen 13 felnőtt és 4 gyerek pusztította el. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »