Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencében sült kacsacomb recept

Kemencében sült kacsacomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 kacsacomb
    • 1,5 kg burgonya
    • 2 fej lilahagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 alma
    • 1 tk majoranna
    • 1 dl rozé bor
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A kacsacombokat megtisztítjuk, a felesleges zsiradékot levágjuk róla, és besózzuk. A krumplit meghámozzuk, a kisebbeket félbe, a nagyobbakat több darabba vágjuk, és lerakjuk az előzőleg beáztatott cserépedény aljára. Enyhén megsózzuk.

    A hagymákat megpucoljuk, cikkekre, vagy vastagabb karikára vágjuk, és a krumplira rakjuk. Erre helyezzük a kacsacombokat, megszórjuk majorannával, majd rárakjuk a cikkekre vágott almát, végül aláöntjük a bort.

    Rátesszük a fedelét, betoljuk a kemencébe, és 300 fok körüli hőmérsékleten 120 percig sütjük. Az utolsó 10 percre levesszük a fedelét. Párolt káposztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá