Kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1 tk egész kömény
- só
- bors
- őrölt kömény
- olívaolaj
- 1 közepes kelkáposzta
- 25 dkg gersli
Elkészítése:
A gerslit alaposan átmossuk, megfuttatjuk kevés olajon, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon, kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.
A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és felhevített olajon jól átpirítjuk, majd félretesszük.
Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, hozzáöntünk kevés olajat, rádobjuk a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, ráöntjük a paradicsomot (ha egészet vettünk, aprítógéppel aprítsuk fel), és hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát.
Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal, és kb. 10 percig főzzük. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.
Ha a gersli megpuhult, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és a ragu mellé adjuk.
A kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »