Kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • 1 tk egész kömény
  • bors
  • őrölt kömény
  • olívaolaj
  • 1 közepes kelkáposzta
  • 25 dkg gersli

Elkészítése:

A gerslit alaposan átmossuk, megfuttatjuk kevés olajon, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon, kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.

A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és felhevített olajon jól átpirítjuk, majd félretesszük.

Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, hozzáöntünk kevés olajat, rádobjuk a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, ráöntjük a paradicsomot (ha egészet vettünk, aprítógéppel aprítsuk fel), és hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát.

Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal, és kb. 10 percig főzzük. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.

Ha a gersli megpuhult, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és a ragu mellé adjuk.