Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel recept

Kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 hámozott paradicsom konzerv
    • 1 tk egész kömény
    • bors
    • őrölt kömény
    • olívaolaj
    • 1 közepes kelkáposzta
    • 25 dkg gersli

    Elkészítése:

    A gerslit alaposan átmossuk, megfuttatjuk kevés olajon, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon, kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.

    A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és felhevített olajon jól átpirítjuk, majd félretesszük.

    Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, hozzáöntünk kevés olajat, rádobjuk a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, ráöntjük a paradicsomot (ha egészet vettünk, aprítógéppel aprítsuk fel), és hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát.

    Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal, és kb. 10 percig főzzük. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.

    Ha a gersli megpuhult, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és a ragu mellé adjuk.

    A kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 99 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá