Keleti csirke szárny vele sült burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A csirke szárnyhoz:
- 2 kg csirke szárny, vagy csirke felső comb
Pác:
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál szója szósz
- 3 evőkanál édes chili szósz
- 3 evőkanál méz
Burgonyához
- 1,5 kg burgonya
- 1,5 dl olvasztott liba, vagy kacsa zsír
- 1 teáskanál só, bors
Elkészítése:
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálban, majd ebben pácoljuk a szárnyakat. Egy, vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban!
A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.
A burgonya elkészítése:
A burgonyákat (ha nem újburgonya meghámozom). Nagyobb cikkekre vágom. Hideg vízbe felteszem főni, de nem főzöm meg teljesen a villa épp csak átmenjen rajta.
Leszűröm, majd olvasztott zsírban elkeverek sót és borsot, majd ebben forgatom meg a burgonyákat. Mindenhol vonja be a zsír. Legjobb hozzá kacsa, vagy libazsír.
Azért kell az sírban megforgatni a burgonyát, mert így kívülről ropogós lesz, belül pedig finom puha marad.
A tepsit vékonyan kizsírozom, majd a burgonyákat rászórom. Közepes sütőben kb. 25-35 perc alatt pirosra sütöm. A sütés felénél meg szoktam forgatni a burgonyát.
Tipp:
A tepsit béleljük ki alufóliával, mert a szárnyak sülés közben könnyen odaragadhatnak a tepsi aljára méz miatt.
Annál omlósabb lesz a sült csirkeszárny minél többet áll a pácban.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »