Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolbundában sült csirkemell recept

Karfiolbundában sült csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej karfiol
    • 80 dkg csirkemell filé
    • só ízlés szerint
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 1 teáskanál fokhagymapor
    • 0,5 dl víz
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 közepes fej újhagyma
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 2 ek napraforgómag

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (vigyázva, hogy ne essen szét) és leszűrjük.

    A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, meghintjük fokhagymaporral, aláöntjük a vizet és fóliával letakarva sütjük.

    A főzőtejszínt kikeverjük a tejföllel és a tojással. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk.

    A húst kivesszük, elosztjuk rajta a karfiolt, a tejfölös keverékkel leöntjük, alufóliával letakarva visszatesszük sülni kb 20 percre.

    A fólia eltávolítása után megszórjuk napraforgómaggal és további 10 percig sütjük még.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá