Karfiolbundában sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 80 dkg csirkemell filé
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0,5 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 közepes fej újhagyma
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 ek napraforgómag
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (vigyázva, hogy ne essen szét) és leszűrjük.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, meghintjük fokhagymaporral, aláöntjük a vizet és fóliával letakarva sütjük.
A főzőtejszínt kikeverjük a tejföllel és a tojással. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk.
A húst kivesszük, elosztjuk rajta a karfiolt, a tejfölös keverékkel leöntjük, alufóliával letakarva visszatesszük sülni kb 20 percre.
A fólia eltávolítása után megszórjuk napraforgómaggal és további 10 percig sütjük még.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »