Karfiolbundában sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 80 dkg csirkemell filé
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0,5 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 közepes fej újhagyma
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 ek napraforgómag
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (vigyázva, hogy ne essen szét) és leszűrjük.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, meghintjük fokhagymaporral, aláöntjük a vizet és fóliával letakarva sütjük.
A főzőtejszínt kikeverjük a tejföllel és a tojással. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk.
A húst kivesszük, elosztjuk rajta a karfiolt, a tejfölös keverékkel leöntjük, alufóliával letakarva visszatesszük sülni kb 20 percre.
A fólia eltávolítása után megszórjuk napraforgómaggal és további 10 percig sütjük még.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »