Karfiolbundában sült csirkemell recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 80 dkg csirkemell filé
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0,5 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 közepes fej újhagyma
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 ek napraforgómag
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (vigyázva, hogy ne essen szét) és leszűrjük.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, meghintjük fokhagymaporral, aláöntjük a vizet és fóliával letakarva sütjük.
A főzőtejszínt kikeverjük a tejföllel és a tojással. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk.
A húst kivesszük, elosztjuk rajta a karfiolt, a tejfölös keverékkel leöntjük, alufóliával letakarva visszatesszük sülni kb 20 percre.
A fólia eltávolítása után megszórjuk napraforgómaggal és további 10 percig sütjük még.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.