Karfiolbundában sült csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 80 dkg csirkemell filé
  • só ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0,5 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • 3 közepes fej újhagyma
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 ek napraforgómag

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (vigyázva, hogy ne essen szét) és leszűrjük.

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, meghintjük fokhagymaporral, aláöntjük a vizet és fóliával letakarva sütjük.

A főzőtejszínt kikeverjük a tejföllel és a tojással. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk.

A húst kivesszük, elosztjuk rajta a karfiolt, a tejfölös keverékkel leöntjük, alufóliával letakarva visszatesszük sülni kb 20 percre.

A fólia eltávolítása után megszórjuk napraforgómaggal és további 10 percig sütjük még.