Karácsonyi kacsacomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kacsacomb
- 2 narancs+1 a díszítéshez
- 2kisebb sárgarépa
- babérlevél
- pár szem szegfűszeg
- őrölt bors
- só
- pár csepp rozmaringolaj
Mártáshoz:
- 1 kisebb fej hagyma
- 0,5 kg sütőtök
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj vagy olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
A kifacsart narancsok levébe beletesszük a szegfűszeget, babérlevelet, karikára vágott sárgarépát, rozmaringolajat. Ebbe a pácba beletesszük a megtisztított, sózott, borsozott kacsacombokat. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a narancsos pácot tűzálló tálba tesszük, rárakjuk a combokat és lassú tűzön, lefedve megpároljuk. Mikor majdnem puha, levesszük a fedőt, meglocsoljuk olívaolajjal és készre sütjük.
A sütőtök mártáshoz az apróra vágott hagymát vajon megpirítjuk. A sütőtököt apró kockára vágjuk és a hagymával összepirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Ha puhára pároltuk, összeturmixoljuk, főzőtejszínt keverünk bele (ha szükséges ízesítjük még sóval, borssal), majd összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk, naranccsal díszíthetjük.