Karácsonyi göngyölt pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagyobb szelet pulykamell filé
- 30 dkg trappista sajt
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/
- 10 dkg szárított paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 15 dkg füstölt sonka
- 1 cs szeletelt bacon
- só
- őrölt fehér bors
- szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. A trappista sajtot lereszeljük a lila hagymát, a füstölt sonkát, jalapeno paprikát, piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk.
A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, hagymával, paprikákkal, paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük.
Minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconba burkolunk. A “göngyölegeket” szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20-25 percet sütjük.
Fél óra után kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.
Baconba tekert ceruzababot készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!