Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi göngyölt pulykamell recept

Karácsonyi göngyölt pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 4 nagyobb szelet pulykamell filé
    • 30 dkg trappista sajt
    • 1 db piros kaliforniai paprika
    • 1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/
    • 10 dkg szárított paradicsom
    • 1 fej lila hagyma
    • 15 dkg füstölt sonka
    • 1 cs szeletelt bacon
    • őrölt fehér bors
    • szárnyas fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. A trappista sajtot lereszeljük a lila hagymát, a füstölt sonkát, jalapeno paprikát, piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk.

    A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, hagymával, paprikákkal, paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük.

    Minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconba burkolunk. A “göngyölegeket” szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20-25 percet sütjük.

    Fél óra után kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.

    Baconba tekert ceruzababot készítettem mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá