Karácsonyi göngyölt pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb szelet pulykamell filé
  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 1 cs szeletelt bacon
  • őrölt fehér bors
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. A trappista sajtot lereszeljük a lila hagymát, a füstölt sonkát, jalapeno paprikát, piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk.

A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, hagymával, paprikákkal, paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük.

Minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconba burkolunk. A “göngyölegeket” szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20-25 percet sütjük.

Fél óra után kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.

Baconba tekert ceruzababot készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!