Kapros-tökös csirke rókagombával és spárgával recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 8 szelet kiklopfolt csirkemellfilé
- 3 ek libazsír
- Himalája só
- bors
- rozmaring
Raguhoz:
- 600 g rókagomba
- 1 marék zöld spárga végei
- 2 ek kókuszzsír
- Himalája só
- bors
- rózsabors
- színes bors
- borókabogyó
- kakukkfű keveréke
Mártáshoz:
- 2 ek kókuszzsír
- 1 púpozott ek tápióka keményítő
- 1 marék felaprított friss kapor
- 200 ml Cocomas kókusztejszín
- 1 nagy citrom leve
Tökhöz:
- 2 zsenge közepes méretű főzőtök
- a raguból visszamaradt zsiradék
Elkészítése:
A csirkemelleket fűszerezzük és lassú tűzön a libazsíron egy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.
A raguhoz nagyon alaposan megtisztítjuk a zöldségeket és kókuszzsíron elkezdjük sütni, párolni. Fűszerezzük, de a sót csak akkor adjuk hozzá, amikor elkészült. Akkor jó, amikor éppen csak puhák a zöldségek. Villával könnyen átszúrhatók, de nem nagyon puhák.
A mártáshoz a zsiradékon kicsit megfuttatjuk a keményítőt, majd hozzáadjuk a kaprot és a tejszínt. Krémesre keverjük. Ha szükséges, vízzel hígítjuk. Amikor elkészült, belefacsarjuk a citrom levét és elkeverjük.
A tököt megpucoljuk és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. A raguból visszamaradt zsiradékon mindkét oldalán gyorsan megsütjük, majd lecsepegtetjük.
Tálalásnál a raguból szedünk először. Erre jön a hús, fejenként 2 szelet. A tökből is pakolunk rá és a mártással megöntözzük. A mártásra szórhatunk egy kevés sót.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »