Kapros tejszínes pulykamell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 szelet pulykamell filé (készíthető pulyka felsőcombból is)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 200 g főzőtejszín
- 1 ek liszt
- 1 kk kapor (szárított, vagy friss)
- kevés olaj
Elkészítése:
A pulykamellből szeleteket vágunk, majd simára klopfoljuk. Kevés olajon mindkét oldalát megsózva, megborsozva, megsütjük.
A szeleteket kivesszük, és ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a lereszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük az aprított kaporral.
A sült pulykamellet a kaporszósszal tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.