Kapros tejszínes pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet pulykamell filé (készíthető pulyka felsőcombból is)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • 1 kk kapor (szárított, vagy friss)
  • kevés olaj

Elkészítése:

A pulykamellből szeleteket vágunk, majd simára klopfoljuk. Kevés olajon mindkét oldalát megsózva, megborsozva, megsütjük.

A szeleteket kivesszük, és ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a lereszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük az aprított kaporral.

A sült pulykamellet a kaporszósszal tálaljuk.