Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztával töltött csirkemell filé recept

Káposztával töltött csirkemell filé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 db csirkemell filé
    • 1 kg savanyú káposzta (helyettesíthető akár fejes káposztával is)
    • 1 csomag bacon
    • 1 dl citromlé
    • só, bors, csipetnyi cukor, pici kömény
    • zsír

    Elkészítése:

    A csirkemelleket két részre vágjuk és kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk és borsozzuk.

    A káposztát kevés zsíron megpároljuk a citromlével és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.

    A csirkemellekre kanalazunk egy kis kupac káposztát és felgöongyöljük, majd ezután bacon szeletekbe tekerjük.

    A maradék káposztát egy zsírral kikent tepsibe vagy jénai tálba terítjük és rásorakoztatjuk a tekercseket. Lefedjük alufóliával és 180 fokon pároljuk kb 30-45 percig. Ezután a fóliát/fedőt levéve pirosra sütjük.

    A csirkemellet a vele sült káposztával tálaljuk.

    Én például még kifőztem hozzá 1 adag currys rizst is.

    Tipp:

    A tepsi/jénai tál alján lévő káposztát én még megszórtam felvagdalt szalonnával és felkarikázott hagymával is, ami egy kis plussz ízt adott neki. De ízesíthetjük például egy kis erős paprikával is vagy a citromlevet helyettesíthetjük akár egy pici fehérborral is, ha szeretjük.

    Jó étvágyat!!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá