Káposztával töltött csirkemell filé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 db csirkemell filé
- 1 kg savanyú káposzta (helyettesíthető akár fejes káposztával is)
- 1 csomag bacon
- 1 dl citromlé
- só, bors, csipetnyi cukor, pici kömény
- zsír
Elkészítése:
A csirkemelleket két részre vágjuk és kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk és borsozzuk.
A káposztát kevés zsíron megpároljuk a citromlével és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
A csirkemellekre kanalazunk egy kis kupac káposztát és felgöongyöljük, majd ezután bacon szeletekbe tekerjük.
A maradék káposztát egy zsírral kikent tepsibe vagy jénai tálba terítjük és rásorakoztatjuk a tekercseket. Lefedjük alufóliával és 180 fokon pároljuk kb 30-45 percig. Ezután a fóliát/fedőt levéve pirosra sütjük.
A csirkemellet a vele sült káposztával tálaljuk.
Én például még kifőztem hozzá 1 adag currys rizst is.
Tipp:
A tepsi/jénai tál alján lévő káposztát én még megszórtam felvagdalt szalonnával és felkarikázott hagymával is, ami egy kis plussz ízt adott neki. De ízesíthetjük például egy kis erős paprikával is vagy a citromlevet helyettesíthetjük akár egy pici fehérborral is, ha szeretjük.
Jó étvágyat!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









