Káposztával töltött csirkemell filé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 db csirkemell filé
- 1 kg savanyú káposzta (helyettesíthető akár fejes káposztával is)
- 1 csomag bacon
- 1 dl citromlé
- só, bors, csipetnyi cukor, pici kömény
- zsír
Elkészítése:
A csirkemelleket két részre vágjuk és kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk és borsozzuk.
A káposztát kevés zsíron megpároljuk a citromlével és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
A csirkemellekre kanalazunk egy kis kupac káposztát és felgöongyöljük, majd ezután bacon szeletekbe tekerjük.
A maradék káposztát egy zsírral kikent tepsibe vagy jénai tálba terítjük és rásorakoztatjuk a tekercseket. Lefedjük alufóliával és 180 fokon pároljuk kb 30-45 percig. Ezután a fóliát/fedőt levéve pirosra sütjük.
A csirkemellet a vele sült káposztával tálaljuk.
Én például még kifőztem hozzá 1 adag currys rizst is.
Tipp:
A tepsi/jénai tál alján lévő káposztát én még megszórtam felvagdalt szalonnával és felkarikázott hagymával is, ami egy kis plussz ízt adott neki. De ízesíthetjük például egy kis erős paprikával is vagy a citromlevet helyettesíthetjük akár egy pici fehérborral is, ha szeretjük.
Jó étvágyat!!!