Káposztával töltött csirkemell filé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-5 db csirkemell filé
  • 1 kg savanyú káposzta (helyettesíthető akár fejes káposztával is)
  • 1 csomag bacon
  • 1 dl citromlé
  • só, bors, csipetnyi cukor, pici kömény
  • zsír

Elkészítése:

A csirkemelleket két részre vágjuk és kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk és borsozzuk.

A káposztát kevés zsíron megpároljuk a citromlével és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.

A csirkemellekre kanalazunk egy kis kupac káposztát és felgöongyöljük, majd ezután bacon szeletekbe tekerjük.

A maradék káposztát egy zsírral kikent tepsibe vagy jénai tálba terítjük és rásorakoztatjuk a tekercseket. Lefedjük alufóliával és 180 fokon pároljuk kb 30-45 percig. Ezután a fóliát/fedőt levéve pirosra sütjük.

A csirkemellet a vele sült káposztával tálaljuk.

Én például még kifőztem hozzá 1 adag currys rizst is.

Tipp:

A tepsi/jénai tál alján lévő káposztát én még megszórtam felvagdalt szalonnával és felkarikázott hagymával is, ami egy kis plussz ízt adott neki. De ízesíthetjük például egy kis erős paprikával is vagy a citromlevet helyettesíthetjük akár egy pici fehérborral is, ha szeretjük.

Jó étvágyat!!!