Kakukkfüves-lilahagymás csirkemell baconos burgonyamuffinnal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 dl olaj
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- egy kevés só, őrölt bors, delikát
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 cs szeletelt bacon szalonna
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, delikáttal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majd rátörjük a foghagymát.
Befedjük a szeletelt lilahagymával, és meglocsoljuk egy kevés olajjal. A tepsit alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben 15-20 percig pároljuk.
Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, és a kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Burgonyamuffin:
A bacon szeleteket muffinformákba helyezzük, és ropogósra sütjük.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vajat rátesszük és összetörjük. Ráöntjük a tejet, és 1-2 perc alatt összefőzzük. Habzsák segítségével a „baconkosárkákba” töltjük, majd melegen a csirkemellel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.