Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakukkfüves-lilahagymás csirkemell baconos burgonyamuffinnal recept

Kakukkfüves-lilahagymás csirkemell baconos burgonyamuffinnal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 1 dl olaj
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 tk rozmaring
    • egy kevés só, őrölt bors, delikát
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 fej lilahagyma
    • 1 cs szeletelt bacon szalonna
    • 1 kg burgonya
    • 10 dkg vaj
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, delikáttal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majd rátörjük a foghagymát.

    Befedjük a szeletelt lilahagymával, és meglocsoljuk egy kevés olajjal. A tepsit alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben 15-20 percig pároljuk.

    Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, és a kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

    Burgonyamuffin:

    A bacon szeleteket muffinformákba helyezzük, és ropogósra sütjük.

    A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vajat rátesszük és összetörjük. Ráöntjük a tejet, és 1-2 perc alatt összefőzzük. Habzsák segítségével a „baconkosárkákba” töltjük, majd melegen a csirkemellel tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá