Kakastöke pörkölt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kakashere
- 1 ek zsír
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- só
Elkészítése:
A heréket forrázzuk, majd hártyázzuk le. A kisebbeket egyben hagyhatjuk, a nagyobbakat vágjuk ketté.
A vöröshagymát és a paprikát apróra kockázzuk, és 1 ek zsíron megfuttatjuk, dinszteljük. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt köménnyel és beletesszük a feldarabolt paradicsomot is. Kissé átkeverjük, majd a vörösbort hozzáöntjük, és lefedve zsírjára pirítjuk.
Ha zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadom a kakasherét. 10 perc alatt készre pároljuk.
Tipp:
Bármilyen körettel kínálhatjuk, nálunk most natúr, vajon lepirított gnocchi készült hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »