Kakastöke pörkölt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kakashere
- 1 ek zsír
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- só
Elkészítése:
A heréket forrázzuk, majd hártyázzuk le. A kisebbeket egyben hagyhatjuk, a nagyobbakat vágjuk ketté.
A vöröshagymát és a paprikát apróra kockázzuk, és 1 ek zsíron megfuttatjuk, dinszteljük. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt köménnyel és beletesszük a feldarabolt paradicsomot is. Kissé átkeverjük, majd a vörösbort hozzáöntjük, és lefedve zsírjára pirítjuk.
Ha zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadom a kakasherét. 10 perc alatt készre pároljuk.
Tipp:
Bármilyen körettel kínálhatjuk, nálunk most natúr, vajon lepirított gnocchi készült hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »