Kakastöke pörkölt recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg kakashere
- 1 ek zsír
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- só
Elkészítése:
A heréket forrázzuk, majd hártyázzuk le. A kisebbeket egyben hagyhatjuk, a nagyobbakat vágjuk ketté.
A vöröshagymát és a paprikát apróra kockázzuk, és 1 ek zsíron megfuttatjuk, dinszteljük. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt köménnyel és beletesszük a feldarabolt paradicsomot is. Kissé átkeverjük, majd a vörösbort hozzáöntjük, és lefedve zsírjára pirítjuk.
Ha zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadom a kakasherét. 10 perc alatt készre pároljuk.
Tipp:
Bármilyen körettel kínálhatjuk, nálunk most natúr, vajon lepirított gnocchi készült hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.