Kakastöke pörkölt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kakashere
- 1 ek zsír
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- só
Elkészítése:
A heréket forrázzuk, majd hártyázzuk le. A kisebbeket egyben hagyhatjuk, a nagyobbakat vágjuk ketté.
A vöröshagymát és a paprikát apróra kockázzuk, és 1 ek zsíron megfuttatjuk, dinszteljük. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt köménnyel és beletesszük a feldarabolt paradicsomot is. Kissé átkeverjük, majd a vörösbort hozzáöntjük, és lefedve zsírjára pirítjuk.
Ha zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadom a kakasherét. 10 perc alatt készre pároljuk.
Tipp:
Bármilyen körettel kínálhatjuk, nálunk most natúr, vajon lepirított gnocchi készült hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »